Tachograaf ijken

Welkom bij de Tachograaf Specialist, uw betrouwbare partner voor het professioneel ijken van tachografen. Met onze expertise en jarenlange ervaring zorgen we ervoor dat uw voertuig voldoet aan alle wettelijke eisen en dat u veilig en conform de regelgeving de weg op kunt. Of het nu gaat om periodieke ijking, storingen oplossen, of het inbouwen van een nieuwe tachograaf, wij staan voor u klaar met deskundige service en advies.

Waarom is Tachograaf Ijken Noodzakelijk?

Elke twee jaar is het essentieel om uw tachograaf te laten ijken. Dit proces, cruciaal voor het waarborgen van de juistheid van uw voertuiggegevens, compenseert voor factoren zoals bandenslijtage. Tijdens het ijken vervangen wij de verzegeling aan de versnellingsbak, die twee jaar geldig blijft, en plaatsen we een nieuwe installatiesticker in uw voertuig. Afhankelijk van het merk kan ook de interne batterij van de tachograaf vervangen moeten worden.

Tachograaf ijken

Voorkomen van Manipulatie en Naleving van Wetgeving

Het ijken van de tachograaf omvat een controle op manipulatie in de afgelopen twee jaar. Dit is cruciaal voor het handhaven van eerlijke concurrentie in de transportsector en het naleven van de Rij- en Rusttijdenwet. Negeren van deze regels zou leiden tot oneerlijke concurrentie, wat wij met onze grondige ijking helpen voorkomen. Voor meer informatie over digitale tachografen en welke voertuigen hiervoor verplicht zijn, kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid of doe zelf binnen 1 minuut de check online.

De Kalibratie en RDW Afmelding

Na een reeks nauwkeurige tests melden we de tachograaf af bij de RDW, vergelijkbaar met een normale APK-keuring. Deze procedure kan ook een steekproef van de RDW omvatten, waarbij de ijking aan strikte regels moet voldoen.

Expertise van de Tachograaf Specialist

Bij de Tachograaf Specialist is het inbouwen en ijken van een tachograaf geen complexe taak, dankzij onze jarenlange ervaring. We kunnen in vrijwel elk voertuig, van de nieuwste Landrovers tot Mercedes-Benz Sprinters, een tachograaf inbouwen en ijken conform de huidige wetgeving.

Ijken Tachograaf

Ondersteuning bij Storingen en Reparaties

Onze expertise strekt zich ook uit tot diagnose en reparatie bij eventuele storingen of meldingen in uw tachograaf. Met onze snelle service zorgen we ervoor dat u niet lang van de weg bent.

Neem Contact Op voor Maatwerk Oplossingen

Heeft u vragen over het ijken van uw tachograaf of wilt u weten of uw voertuig tachograafplichtig is? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier of bekijk onze contactpagina. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en te zorgen dat uw voertuig voldoet aan de huidige wetgeving.

    Ontvang gratis offerte

    Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!