Tachograaf inbouw

Bij de Tachograaf Specialist zijn we gedreven door een passie voor tachografen en hun belangrijke rol bij het bijhouden van voertuigprestaties en wettelijke vereisten. Met werkplaatsen in Olst, Twello en Beuningen bieden we professionele inbouw- en kalibratiediensten voor tachografen, met name in bestelwagens van de M1/N1 klasse.

Inbouw op locatie

Wat ons echt onderscheidt, is onze flexibiliteit. In sommige gevallen kunnen we zelfs de inbouw op locatie regelen, voor uw gemak. Houd er rekening mee dat de ijking moet plaatsvinden bij een ijkstation in uw buurt of bij ons in de werkplaats.

Uw Partner voor Tachograaf Oplossingen

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden voor inbouw op uw locatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te voorzien van alle benodigde informatie en advies.

Tachograafplicht en Onze Expertise

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de tachograafplicht. Sinds juli 2009 zijn voertuigen met een Totaal Toegestaan Maximum Massa (TTM) van meer dan 3500 kg verplicht om een tachograaf te gebruiken. Vanaf mei 2010 is de KLPD en IVW begonnen met strikte controles op het gebruik van tachografen in bestelwagens.

Bestelwagens hebben doorgaans een maximum toegestaan gewicht van niet meer dan 3.500 kg. Echter, als er een aanhangwagen achter de bestelwagen wordt gekoppeld, moet het gewicht daarvan worden opgeteld bij dat van de bestelwagen. Dit kan snel resulteren in een TTM van de combinatie boven de 3.500 kg, waardoor het gebruik van een (digitale) tachograaf verplicht wordt.

Controleer of u tachograaf plichtig bent met behulp van onze tachograaf check!

Tachografen voor Bijna Alle Bestelbussen

Bij de Tachograaf Specialist begrijpen we deze complexe regelgeving en bieden we tachografen voor bijna alle bestelbussen en bestelwagens. We kunnen niet alleen inbouwen, maar ook advies geven over hoe u kunt voldoen aan de wettelijke verplichtingen.

CategorieTachograaf opties
Bestelbus bouwjaar ouder dan 5-2006mogelijkheid tot analoge tachograaf (schijven)
Bestelbus bouwjaar tussen 5-2006 en 10-2012digitale tachograaf enkel snelheidssignaal
bestelbus bouwjaar tussen 10-2012  en 15-06-2019digitale tachograaf dubbelsnelheidssignaal
Bestelbus bouwjaar vanaf 15-06-2019digitale Smarttachograaf
Tachograaf opties voor bestelbussen en bestelwagens bij De Tachograaf Specialist